website statistics
Opensoaring.com
aerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

ostale povezave


Omarama – Južne Alpe
(OPENSOARING, 12. maja 2017, Milan Korbar, video neznanecNova Zelandija je raj za jadralno letenje, posebej južni, manj naseljen otok. Da je temu res tako priča mnogo dejstev, občasno pa se na spletu pojavi tudi dokaz v obliki kratkega filma. Tokrat vam predstavljam neznanca, ki predstavlja video z naslovom LX_milan. Ob ogledu bo jasno tudi, zakaj takšno ime. Ostaja pa upanje, da koga od nas kdaj obsije sreča in ga zanese v te čudovite kraje, ne po nemarnem ljubkovalno poimenovane tudi Južne Alpe.LX_milan od neznanca na Vimeo.

na vrh strani

Pribina Cup 2017
(OPENSOARING, 27. aprila 2017, video Stefan Langer)Mladi Nemec iz mladinskega tabora jadralnih pilotov je pripravil svoj pogled na tekmovanje v Nitri.


| © 2017 Stefan Langer | PRIBINACUP 2017 | GERMAN JUNIOR GLIDING TEAM |

na vrh strani

Pogled nazaj
(OPENSOARING, 11. aprila 2017, po Big Days povzel Milan Korbar, video Ty)Big Days je zapisal ob filmu, ki ga je na Vimeo odložil uporabnik, ki se podpisuje Ty: »Čeprav ne gre za jadralno letalo, je potrebno poudariti originalno estetiko, ki je za to zvrst filma tudi zelo uspešna«.
Priporočam ogled v polni lepoti in zvoku, ki ga prinaša film.

Looking Back objavil Ty na Vimeo.

Zgodi se da ti pogled nazaj, kje vse si bil, pokaže neverjetno perspektivo. Ta video je najlepše gledati na velike zaslonu v "HD" in z zvokom na glas.

na vrh strani

Prihaja pomlad
(OPENSOARING, 9. marca 2017, Milan Korbar, foto spletna kamera AK ALC, in video AK Celje)Vse več je znakov, ki kažejo na dejstvo, da je pomlad, jadralska pomlad pred vrati. Za osmi marec je lepo kazalo. Matjaž in Boris sta že navsezgodaj pripravila DG-500 za prvo jadranje. Po nekaj malega spremembah vetra, sta se dala potegniti in opravila vse pogoje za srebrni »C«.

V soboto, 4. marca pa so se na letošnjo sezono s tehničnim dnevom pripravili v Aeroklubu Celje. Ne vem, če so bili prvi letos, so pa zato pripravili in objavili kratek film na to temo. Upajmo, da je to kazalnik za uspešno jadralsko sezono.

na vrh strani

Na valu v Pirenejih
(OPENSOARING, 5. marca 2017, Milan Korbar, foto in video Olivier Larroude)Francoz Olivier Larroude je na svoji strani zapisal: »Prijateljem, ki se 3. marca niso uspeli priključiti na val nad Pireneji pošiljam zapis leta na zemljevidu in pospešen video posnetek v tolažbo.«

na vrh strani

Zimske sanje
(OPENSOARING, 25. februarja 2017, Van Dečko in Žiga Munda)27. december 2016. Ob 9.00 smo se zbrali na Letalskem centru Maribor, z upanjem da bo zapihal sever in bomo odleteli na naše pobočje. Kot plan B smo načrtovali nekaj šolskih krogov in 2 komercialna leta. Ob 11.00 smo poklicali vremensko postajo na Pohorju. Severozahodnik se je od jutra samo še ojačal in vsem je bilo takoj jasno, da z vitlo ne bo nič. Hitro smo segreli našega Super Cuba, nase vrgli še kak pulover in se odpravili. Kmalu smo bilo vsi zbrani na pobočju Pohorja. Čez kakšno uro se nam je pridružil še Robert Hriberšek s cirrusom. Uspelo nam je ulovit tud posamezen manjši val, ampak veter je bil za nastanek večjih valov prešibak. Vidljivost je bila zelo dobra, videlo se je vse do Alp. Imeli smo prekrasen pogled na zahajajoče sonce. S pobočja smo se odpravilo tik pred temo. Seveda smo odličen dan končali s steklenico piva v naši letalski »bufi« in odličnimi posnetki, iz katerih smo naredili odličen film. Zahvale tudi Žigi Mundi, ki je prispeval posnetke iz jadranja pred 3 leti.
By Van Dečko

| © 2017 Vanix | Winter Dreams |

na vrh strani


Omarama – Južne Alpe

Pribina Cup 2017

Pogled nazaj

Prihaja pomlad

Na valu v Pirenejih

Zimske sanje

Videoposnetki - 2017

Videoposnetki - 2016

Videoposnetki - 2015

Videoposnetki - 2014

Starejši videoposnetki - 2013 in pred tem